rpo

RPO: haal het beste in huis

Durft u ook weer aan groei te denken? Veel bedrijven krijgen het drukker en overwegen extra mensen aan te nemen. Bij PSN merk ik dat er daarbij steeds meer waarde wordt gehecht aan het aantrekken van de beste kandidaten. Het sec invullen van een vacature is niet voldoende. Precies de juiste mensen vinden en aan je binden: dát is de sleutel tot succes!

Complex vak

De juiste mensen binnenhalen kinkt eenvoudiger dan het is, dat weet elke werkgever. Zeker nu, in tijden van internet en sociale media, is recruitment een behoorlijk complex vak geworden. Toenemende internationalisering en schaarste op de arbeidsmarkt maken het er ook niet makkelijker op. Het hele proces van werving en selectie uitbesteden aan een recruitmentbureau lijkt dan ook de beste oplossing om een heleboel rompslomp buiten de deur te houden. Een externe recruiter kent de weg op LinkedIn en social media, heeft een uitgebreid netwerk en beschikt over een eigen kandidatendatabase. Het kost een paar duiten, maar dan heb je al snel een paar geschikte kandidaten. Toch gaat het daar vaak mis. De voorgedragen talenten voldoen aan het functieprofiel, maar passen niet bij het bedrijf, bij de mensen, de processen en de langetermijndoelstellingen.  

Recruitment Proces Outsourcing

Gelukkig is er een manier om het recruitmentproces beter, sneller en goedkoper in te richten: Recruitment Proces Outsourcing (RPO). De externe recruiter is dan niet langer leverancier, maar een echte partner: volledig geïntegreerd in de organisatie en dus goed op de hoogte van de personeelsplanning, bedrijfscultuur en bedrijfsdoelstellingen. Ook dan kan er nog steeds gekozen worden om bijvoorbeeld alleen de sollicitaties te laten afhandelen óf het totale recruitmentproces over te dragen. In alle gevallen zijn de voordelen helder:

  • Werving onder úw vlag: versterking van uw employer brand.

  • Talentpool exclusief opgebouwd voor uw bedrijf.

  • Kostenbesparing door schaalvoordelen en slimme backoffice tools.

  • Kwalitatief sterke instroom door effectieve (web)marketing.

Het recruitmentproces beter in de hand houden door het ‘in huis’ uit te besteden; zo zou ik RPO in het kort samenvatten. De manier om wervingskosten te verlagen, en de kwaliteit van proces én kandidaten te verhogen. Maar vooral een benadering van recruitment die rust te creëert in drukke tijden en de focus houdt op waar het om gaat: verantwoord groeien, met aandacht voor mensen.

Renout Martens is HR Consultant & Directeur van PSN Personeelszaken BV